De Ommegang nu ook in Rotterdam te zien.

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei, van 11.00-16.00 uur, doe ik mee aan de Kunstroute van de Kunstkring Prins-Alexander. Mijn werk De Ommegang exposeer ik in het hofje, dat achter de Roestmos ligt. De Ommegang is een gallerij van 9 panelen, opgebouwd met gedragen jeans, die de toeschouwer uitnodigen te kijken, te ontdekken en te beschouwen. Dit werk is gemaakt in 2017/2018 voor de expositie in de kerk te Eppenhuizen, één van de locaties van het quiltfestival Noord-Oost Groningen. Nu dus ook te zien in Rotterdam.

Gastenquilt

Tijdens mijn expositie in de kerk van Eppenhuizen (quiltfestival Groningen juni 2018) heb ik de gasten gevraagd, om een stuk(je) jeans toe te voegen aan een quilt opgebouwd uit al die onderdelen die andere gasten al neerlegden. Dit in plaats van een boodschap in een gastenboek te schrijven.

Daar hebben veel bezoekers gehoor aan gegeven. Met erg veel plezier heb ik gewerkt aan de uitdaging om van al die verschillende bijdragen één compositie te maken. Een compositie waarin de bezoeker zich herkent en er een interessant kijkspel ontstaat. De achterkant van de gastenquilt is opgebouwd uit restanten van de ‘Ommegang’.

Met dankbaarheid denk ik terug aan de expositie en de positieve reacties die ik heb gekregen. Als jij er een stukje aan hebt toegevoegd is het een zoekplaatje om jouw stukje terug te vinden. Is het die rits? Die halve rits? Het kapot geknipte label dat een lijn vormt?  Of die ene zak…., het koeke-mannetje, Of…. ?