Jeans

Ommegang: Galerij van 9 panelen (100×100) gemaakt van gedragen jeans.
– geëxposeerd in de kerk te Eppenhuizen tijdens het quiltfestival Noord Groningen, juni 2018.
– geëxposeerd in Gilze als onderdeel van de expositie ‘Lijnen van betekenis’ van de textielgroep Texperanto, juni 2018.
– geëxposeerd in de kustroute Prins Alexander, mei 2019.
Dit werk is het resultaat van jarenlang ervaring in werken met gedragen jeans dat mij erg fascineert.  Het hergebruik van het materiaal en persoonlijke ervaringen van de dragers en de overdenkingen tijdens het maken van het werk is mijn inspiratiebron. De kijker wordt uitgenodigd te kijken, ontdekken , te beschouwen, en te reflecteren op wat jeans voor de kijker betekent en voor de makers die wereldwijd de broeken produceren.

 

Gastenquilt: Tijdens mijn expositie in de kerk van Eppenhuizen (quiltfestival Groningen juni 2018) heb ik de gasten gevraagd, om een stuk(je) jeans toe te voegen aan een quilt opgebouwd uit al die onderdelen die andere gasten al neerlegden. Dit in plaats van een boodschap in een gastenboek te schrijven. Daar hebben veel bezoekers gehoor aan gegeven. Met erg veel plezier heb ik gewerkt aan de uitdaging om van al die verschillende bijdragen één compositie te maken. Een compositie waarin de bezoeker zich herkent en er een interessant kijkspel ontstaat. De achterkant van de gastenquilt is opgebouwd uit restanten van de ‘Ommegang’.

Met dankbaarheid denk ik terug aan de expositie en de positieve reacties die ik heb gekregen. Als jij er een stukje aan hebt toegevoegd is het een zoekplaatje om jouw stukje terug te vinden. Is het die rits? Die halve rits? Het kapot geknipte label dat een lijn vormt?  Of die ene zak…., het koeke-mannetje, Of…. ?

 

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]
Tassen: In 2011 ben ik tas­sen gaan maken van on­derdelen van ou­de spijkerbroe­ken. Het lijnenspel van zomen, zak­in­gan­gen, zijna­den, gul­pen, knopen en slijt­plekken be­paal­de het ontwerp van iedere tas. De meeste tassen werden geëxposeerd in 2012 in Leiden, in het museum het Leids Wevershuis, onder de titel ‘3 X Passie Verwerkt’.

[/ezcol_1half_end]