Tijdens mijn expositie in de kerk van Eppenhuizen (quiltfestival Groningen juni 2018) heb ik de gasten gevraagd, om een stuk(je) jeans toe te voegen aan een quilt opgebouwd uit al die onderdelen die andere gasten al neerlegden. Dit in plaats van een boodschap in een gastenboek te schrijven.

Daar hebben veel bezoekers gehoor aan gegeven. Met erg veel plezier heb ik gewerkt aan de uitdaging om van al die verschillende bijdragen één compositie te maken. Een compositie waarin de bezoeker zich herkent en er een interessant kijkspel ontstaat. De achterkant van de gastenquilt is opgebouwd uit restanten van de ‘Ommegang’.


Met dankbaarheid denk ik terug aan de expositie en de positieve reacties die ik heb gekregen. Als jij er een stukje aan hebt toegevoegd is het een zoekplaatje om jouw stukje terug te vinden. Is het die rits? Die halve rits? Het kapot geknipte label dat een lijn vormt?  Of die ene zak…., het koeke-mannetje, Of…. ?